Gode råd om billån

 
31-07-2011
Billån

Her er en række gode råd om billån.

Kig på AOP
Når du skal have et billån, så skal du ikke kun kigge på renten. Det vigtigste er at se på ÅOP. ÅOP er det koster lånet at have lånet om året i procentt, når man også tager højde for omkostningerne og gebyrer ved at tage lånet.

Løbetid
Når du vurderer prisen på din finansiering skal du også forholde dig til, hvor længe du forventer at eje bilen. Jo kortere tid du ejer bilen, jo tungere vejer omkostninger til stiftelse og etablering af sikkerhed. Mange vælger at finansiere deres nye bil over f.eks. 6 år, selvom de mange skifter bil hvert tredje år. I det tilfælde kan man ikke bruge låneoplysningerne til noget, da der jo ikke er taget højde for at lånet indfries allerede efter tre år. Her er det i stedet vigtigt, at få lavet en analyse af ÅOP efter skat udmålt over den tid man forventer at eje bilen.

Vurder i samråd med din rådgiver hvor mange år du skal være om at betale dit billån. Det vil være trist at have en gammel bil, hvor mekaniker regningerne løber op, samtidig med du har et billån at betale af på.

Bilforhandleren finansieringstilbud
Bilforhandleren har sandsynligvis et finansieringstilbud til dig. Sørg nu alligevel altid for at spørge i din bank. Hvis du har en god økonomi, så vil du sikkert kunne spare en del omkostninger, som f.eks. omkostninger på at lave pant i bilen. Man ser ofte at bilforhandlerens tilbud har en noget lavere rente, men til gengæld større omkostninger. Så lad dig ikke snyde af en tilsyneladende god rente.





 
 
Find information om: guiden guide biler bil alt om auto
(Hovedkategori: Gode bilråd)