Gode råd om delebiler

 
28-10-2012
Delebil

Hvis over vejer at anskaffe en bil eller du har en bil, så kan det være en god ide at gennemgå de årlige udgifter de koster at have bil, og sammenlign udgifterne med priserne på delebilordningerne. Typisk vil det kunne betale sig med delebil, hvis du ikke har det store behov for at bruge bil. Dvs. at du ikke køre særlig mange km. om året.

Som tommelfingerregel er det en god idé at vælge en ordning uden abonnement og med en relativ høj takst per kørte kilometer, hvis du kun sjældent har brug for delebilen. Men det kan svare sig at betale et månedsabonnement, hvis du ønsker at bruge delebilen mere regelmæssigt.

Her er en række gode råd når du skal vælge delebil ordning.

1) Sammenlign priser
Hvis du har bil i forvejen, så gennemgå dine årlige udgifter til bil. Sammenlign udgifterne med priserne på delebilordningerne.

2) Kig på dit kørselsbehov
Tænk over hvornår og hvor meget, du bruger din bil, og find den delebilordning, der passer bedst til dine kørselsbehov.

3) Lille kørselsbehov, høj kilometer pris
Som regel er det en god idé at vælge en ordning uden abonnement og med en relativ høj takst per kørte kilometer, hvis du kun sjældent har brug for delebilen. Men det kan svare sig at betale et månedsabonnement, hvis du ønsker at bruge delebilen mere regelmæssigt.

4) Pas på gebyrer og forsikring
En lille skramme på delebilen kan koste dyrt, hvis du vælger en ordning, der har høj selvrisiko på forsikringen. Vær også opmærksom på om der er skjulte gebyrer, f.eks. hvis du aflevere bilen for sent.

 
 
Find information om: biler bil guiden alt om guide auto
(Hovedkategori: Gode bilråd)