Gode råd om værkstedsbesøg

 
13-05-2010
Bil og bilværksted

Det er vigtigt at få overholdt de værkstedsbesøg for fabrikanten kræver eller kan du risikere at miste din garanti. Samtidig vil brugt prisen på bilen falde, fordi man ikke kan være sikker på at bilen ikke har taget skade af ikke at have overholdt service.

Reparationer, der er helt eller delvis dækket af en reklamationsret/garanti for en brugt bil eller af købelovens reklamationsret, skal udføres på sælgers værksted. Reparationer, der er dækket af en fabriksgaranti, skal udføres på et af importørens mærkeværksteder.

Hvis reparationen ikke er dækket af garanti eller reklamationsret, er der naturligvis ikke noget i vejen for at vælge et andet værksted, som du har tillid til.

Foreskrevet serviceeftersyn
Ved ”foreskrevet serviceeftersyn” forstås de eftersyn, der i henhold til bilens serviceplan skal foretages ved bestemte kilometertal/på bestemte tidspunkter. Det kan fx være for hver 15.000 km eller en gang om året afhængig af, hvad der indtræder først.

Bilimportøren må ikke stille som betingelse for en garantis opretholdelse, at bilen serviceres på et af importørens egne mærkeværksteder. Bilejeren skal dog kunne bevise, at bilen vedligeholdes korrekt og ifølge bilens servicebog. Derfor må bilejeren sørge for udførlig dokumentation fra værkstedet, hvis et frit værksted sættes til at servicere bilen.


Aftale om omfang og pris
Mange bliver tit overrasket over størrelsen at den værkstedsregning de får. De fleste problemer skyldes uenighed om, hvad der er aftalt med hensyn til, hvor meget der skulle repareres, og om prisen for det aftalte arbejde.

Det kan derfor være en god idé skriftligt at specificere, hvad du ønsker repareret eller udført. På det grundlag kan værkstedet give dig en pris på det ønskede arbejde, ligesom I kan aftale, at værkstedet skal kontakte dig, hvis prisen overskrides.

Det er en god idé at bede værkstedet om at gemme de udskiftede reservedele. Det kan være af afgørende betydning, hvis der opstår en tvist om, hvorvidt en reparation har været nødvendig.

 
 
Find information om: guide guiden biler bil alt om auto
(Hovedkategori: Gode bilråd)