Gode råd til billig bil

 
16-11-2011
Spareråd til bilen

I Danmark er biler belagt med høje afgifter, der gør det dyrt at have bil. Men den høje afgift gør også at der er rigtig mange penge at spare på at købe en billig bil. En billig bil er de biler som ligger allernederst i prislejet. Når du betaler op til 180% i afgift på en bil, så betaler du selvfølgelig rigtig mange penge til staten når du køber en dyr luksus bil som Jaguar, og meget mindre når du køber i billig bil som Ford Ka eller Toyota Argo. Der er der i senere år kommet mange nye billig biler, hvor man får noget for pengene, og kvaliteten er blevet bedre.

Når man skal regne ud hvor billig en bil er, så går man ind og kigger på hvor meget den koster at køre pr. kilometer når alle omkostninger er betalt. Det vil sige anskaffelsespris, afskrivning, de løbende udgifter i form af bilforsikring, registreringsafgift, reparationer og benzin. Så går man ind og forudsætter et kilometer tal, så har man hvad der koster at køre biler pr. kilometer. Hvis man skal finde den billigste bil, så skal man altså ind og kigge på dette tal pris pr. kilometer.

Penge og privatøkonomi laver hvert år en liste over hvor dyrt det er at køre i diverse bil modeller pr. kilometer. Det er et godt råd at kigge der, før du køber bil. Det er en god måde er finde danmarks billigste bil, men også hvis du hellere vil have er større bil, så er det en god mulighed for at finde den bil som er billigst i den klasse du har tænkt dig at købe en bil. Måske koster netop den bil du har tænkt dig at købe, meget mere pr. kilometer end du tror. Der kan nemlig skjule sig store udgifter til reservedele, forsikring, afskrivning m.m. i den endelige udgift. På den måde kan den bil der er billigst i indkøb, måske vise sig ikke at være lige så billig så nogle af de andre billig biler.

 
 
Find information om: guiden bil biler guide alt om auto
(Hovedkategori: Gode bilråd)