Hvilke fejl er det typisk man laver når man får en p-bøde

 
01-02-2011
Parkering

Her er nogle af de hyppigste fejl bilister laver når de når en parkeringsbøde.

P-billet ikke synlig i forruden
P-billet som ikke kan læses eller er ikke synlig. Du skal altid sørger for at p-billetten tydeligt kan ses og læses. Nogle tror at det er nok at de har købt en billet.

Parkering indenfor ti meter fra vejkryds
Mangel på parkeringspladsen får tit nogle til at parkerer for tæt på et vejkryds. Men der gør det udsigten dårlig for øvrige bilister og er derfor ulovlig. 10 meter afstanden er tit mærkeret med en gulv afmærkning, som der ikke er noget at tage fejl af.

P-billet udløbet
Mange prøver at spare lidt penge ved ikke at tage for meget tid, men tit kommer der noget der forsinker en, og man glemmer at tiden går. Et godt råd er at putte i, så der er til forsinkelser, eller få i ordning så du kan forlænge tiden via din mobiltelefon.

Parkeringsforbud
F.eks. parkeringsforbud ved skiltning og brudt gul kantlinje, parkeringsforbud i opholds- og legeområde, parkering uden for særligt afmærkede pladser i gågade eller parkering uden for afmærkede parkeringsbåse. Det skal bemærkes at selv om det er snevejr og du derfor ikke kan se linierne, så er det stadig dit eget ansvar at bilen står inden for linierne.

Standsningsforbud
Standsning i forbudszone. Køretøjet er standset, hvor der gælder et standsningsforbud angivet ved den områdetavle. Standsningsforbud bebetyder at der ikke må standses uden for de særligt afmærkede

F.eks. standsning eller parkering på cykelsti, gangsti, fortov, midterrabat, helleanlæg og lignende, eller delvis parkering på fortov, siderabat uden afmærkning, der tillader den type parkering.

Parkering ved spærrelinie
Standsning eller parkering ved siden af spærrelinje er ulovligt, hvis afstanden mellem køretøjet og linjen er mindre end 3 meter, og der ikke mellem køretøjet og linjen findes en punkteret linje.

Udkørsel fra cykelsti
Man skal holde en afstand af 5 meter foran udkørslen fra en cykelsti.

[b]Reserveret parkeringsplads[b]
Køretøjet er standset i strid med et standsnings- og parkeringsforbud på en reserveret parkeringsplads, som er afmærket ved tavle.

Tidsbegrænset parkering overskredet

 
 
Find information om: biler auto alt om bil guide guiden
(Hovedkategori: Viden om bilen)