Hvordan starter man bilen hvis der ikke er strøm på batteriet?

 
10-10-2010
Gode bilråd

Der er flere måde til at få opladet sit bilbatteri hvis du f.eks. har glemt at slukke lyset, eller ikke har været ude at køre i lang tid.

Hvis du har god tid, så kan du slutte dit batteri til en batterioplader. En batterioplader kan købes alle steder hvor du ellers køber biltilbehør eller byggemarkeder.

Sørg for at tændingen skal være slået fra.

Åbn motorhjelmen, og løsne den møtrik, der holder det sorte strømkabel på minuspolen. Det går hen til stelforbindelsen.

Se efter et evt. minus på toppen af polen.

Tag kablet af.

Løsne derefter møtrikken til det røde kabel på pluspolen, og tag det af.

Hvis det er svært at få kablerne af, så kan du stikke en skruetrækker ind under og lirke kablerne af.

Hvis ledningerne til din oplader er lange nok, så kan du lade batteriet blive siddende i motorrummet. Er ledningerne derimod for korte, løsner du de møtrikker, der holder batteribøjlen på plads om batteriet og løfter det ud af motorrummet. Så kan du tage batteriet med dig.

Når du oplader batteriet, skal du lade påfyldningspropperne være løsnede, så den gas der dannes, kan slippe ud. Bilens strømkabler må heller ikke være monteret. Sæt opladerens plusledning på pluspolen og minusledningen på minuspolen. Tænd derefter opladeren. Sørg for god udluftning, og undlad rygning, da den gas, der opstår, er brandfarlig.

Batteriet er fuldt opladet og klar til brug, når opladerens viser er faldet til 1,0 A ladestrøm. Det kan godt tage nogle timer, alt efter hvor afladet dit batteri er, og hvor stor ydeevne laderen har. Skru derefter påfyldningspropperne fast igen, og sæt strømkablerne på.

Hvis du ikke har så god tid, og du har autohjælp, så kan du få autohjælpen til at komme og give dig strøm nok til at du kan starte. Når de har hjulpet dig til at starte, så skal du sørge for at køre en god tur, på min. 20 min. Dine batterier bliver nemlig ikke opladet af autohjælpen. Uden kørsel vil batterierne blive opladet.

En tredje metode er at få hjælp at en anden bil. Ved at tilslutte et startkabel, så kan en anden bil give dig strøm til at starte. Igen skal du sørge for at køre en tur bagefter.

 
 
Find information om: guiden biler guide bil alt om auto
(Hovedkategori: Gode bilråd)