Gode råd om autostole

 
12-01-2013
Autostole

Her er nogle gode råd om autostole, som du bør følge.

bagudvendte autostole er sikrest
Det er sikrest at vælge en bagudvendt autostol så længe som muligt, fordi den bagudvendte autostol beskytter barnets hoved og nakke bedre ved frontalkollision.

Brug godkendt udstyr
Barnet skal spændes fast i godkendt udstyr, der passer til højde og vægt. Det koster et klip i kørekortet, hvis man kører med en passager under 135 cm, der ikke er spændt fast i godkendt sikkerhedsudstyr, som passer til højde og vægt.

Godkendelse
Barnestolen skal have en af disse godkendelser: ECE 44-04 eller 44-03 (fælleseuropæisk standard reguleret af FN). I praksis betyder det, at stolen skal være forsynet med en mærkat med E (for europæisk godkendelse), angivelse af den pågældende vægtklasse og at den lange talrække under eller efter E-mærket starter med tallene 44-04 eller 44-03.

Undgå brugte autostole
Bruge ikke en brugt autostol, man ved aldrig om den har en eller anden skade.

Autostole skal passe
Stolen skal passe til barnets størrelse. Barnets hoved må ikke nå op over kanten af stolen (hovedstøtten). Skift barnestol efterhånden som barnet vokser.

Seler
Tjek at de indbyggede seler kan strammes godt fast til barnet.

Hvis barnet fastspændes med 3-punktsselen, skal du sikre, at diagonalselen fastholdes, så den ikke sidder tæt på barnets hals og samtidig ikke kan glide ned over skulderen.

 
 
Find information om: guiden bil auto guide alt om biler
(Hovedkategori: Gode bilråd)