Hvilken bilforsikring har du brug for?

 
04-01-2011
Bilforsikring

Ifølge loven skal du som minimum have en ansvarsforsikring på din bil. Ansvarsforsikringen dækker de skader du forvolder på andre trafikkanter og dine passagerer.

Derudover kan du vælge at få en kaskoforsikring, som dækker de skader du forvolder på din egen bil.

Ansvarsforsikring
Når du køber bil, skal du have en ansvarsforsikring på bilen. Den er lovpligtig og skal tegnes, når forhandleren eller du selv indregistrerer bilen. Ansvarsforsikringen dækker eventuelle skader, som bilen forvolder på personer, herunder bilens passagerer eller ting, typisk ved et færdselsuheld. Den dækker dog ikke skader på bilens fører, eller på førerens eller ejerens ejendele – og heller ikke skader på selve bilen.

Kaskoforsikring
Derudover kan du tegne en kaskoforsikring, som dækker skader på bilen og tyveri.

Køber du en ældre bil, kan du overveje at spare den ofte meget høje forsikringspræmie til en kaskoforsikring. Kaskoforsikringen kan nemt koste det samme som bilen og har desuden ofte en stor selvrisiko (den del du selv skal betale ved en skade). Ulempen ved ikke at have kaskoforsikring er, at du selv skal rejse dit erstatningskrav over for modparten, hvis du bliver indblandet i et trafikuheld uden egen skyld. Du får heller ikke erstatning, hvis du ikke kan finde frem til skadevolderen.

 
 
Find information om: bil auto guiden guide biler alt om
(Hovedkategori: Gode bilråd)